ACTUEEL

KNMG en V&VN pleiten voor griepprik zorgpersoneel

KNMG-voorzitter Arie Nieuwenhuizen Kruseman en V&VN-voorzitter Marian Kaljouw roepen artsen, verpleegkundigen en verzorgend op om zich te laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep. Dat meldt de KNMG.

Belang van de patiënt

Nieuwenhuijzen Kruseman stelt dat zorgpersoneel zich omwille van de patiënt moet vaccineren. Hij zegt dat het gaat om kwetsbare patiënten die het risico lopen ernstig ziek te worden. Kaljouw beaamt dit. Daarnaast mag de continuïteit van de zorg niet in gevaar komen.

Bereidheid zorgpersoneel

Uit onderzoek van KNMG, V&VN en de NOS onder 620 artsen en 331 verpleegkundigen blijkt dat ruim 70 procent van de artsen bereid is zich te laten vaccineren. Nauwelijks 45 procent van de verpleegkundigen wil dit ook doen. De redenen om niet over te gaan tot vaccineren, zijn vooral het wantrouwen over het testen van de vaccins en het idee dat de Mexicaanse griep niet zo erg is als verwacht.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top