ACTUEEL

Plukker vervangt Edgar als bestuurder Westfriesgasthuis

Patrick Edgar is op dinsdag 6 oktober teruggetreden als voorzitter van de raad van bestuur van het Westfriesgasthuis in Hoorn. Edgar heeft, zo meldt het ziekenhuis in een persbericht, “in goed overleg zijn functie neergelegd in verband met verschil van inzicht met de raad van toezicht over de invulling van het voorzitterschap”. Interim-manager Fred Plukker vervangt de bestuursvoorzitter.

'Geen relatie met problemen verloskunde'

"Hoewel de schijn tegen ons is", meldt voorzitter H. Snoekc, voorzitter van de raad van toezicht, over het besluit, "willen wij nadrukkelijk aangeven dat dit besluit los staat van de gebeurtenissen op de afdeling verloskunde. Daar is de afgelopen periode door de raad van bestuur al een aantal maatregelen genomen. Op basis van de uitkomsten van het nog te publiceren rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg zullen zo nodig verdere maatregelen volgen."

Vertrouwen in kwaliteit van zorg

De raad van toezicht vertrouwt er op, zo meldt het persbericht,  dat met de komst van de heer Plukker, in samenwerking met Hugo Keuzenkamp, lid raad van bestuur, de kwaliteit van de zorg gewaarborgd blijft. Volgens de raad van toezicht ondersteunen de ondernemingsraad, het bestuur medische staf, de cliëntenraad, de verpleegkundige adviesraad en het managementteam het besluit.

St. Jansgasthuis en Deventer Ziekenhuis

Fred Plukker kan bogen op een ruime ervaring als bestuurder binnen vele geledingen van de gezondheidszorg. De laatste jaren heeft hij bij verschillende ziekenhuizen als interim-manager de functie voorzitter raad van bestuur bekleed. Zo bestuurde hij het St. Jansgasthuis in Weert en het Deventer ziekenhuis

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

7 oktober 2009

Blijft Fred nu nog wel zijn verhalen schrijven!!

merhai

7 oktober 2009

Kingma en Edgar, beide ex IGZ en nu ( ex-)bestuurders van ziekenhuizen waar het goed fout ging . Of is het gewoon toeval?

Top