Finance

ACM keurt overname Pasana Ouderenzorg goed

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) is akkoord gegaan met de overname van Pasana Ouderenzorg door de KwadrantGroep en ZuidOostZorg. Dat heeft ACM op 30 juni bekend gemaakt.

Sinds het faillissement van Stichting Zorggroep Pasana op 28 november 2014 hebben de curatoren exploitatie van de verpleeg- en verzorgingshuizen van Pasana Ouderenzorg in Noordoost Friesland en op Ameland voortgezet. Op 1 april 2015 bereikten de curatoren al overeenstemming met de KwadrantGroep en ZuidOostZorg over een overname van de ouderenzorg. Nu ook ACM akkoord is zal de overdracht  per 1 augustus 2015 in gang worden gezet en per 1 september 2015 afgerond zijn.

Zorg en banen behouden

De KwadrantGroep en ZuidOostZorg zorgen voor een doorstart van alle vestigingen van de voormalige ouderenzorg van Pasana. ZuidOostZorg neemt de Waadwente in Dokkum over. Alle overige locaties van Pasana Ouderenzorg worden door de KwadrantGroep overgenomen. De zorg voor de 600 bewoners van Pasana ouderenzorg wordt voortgezet en 82 procent van de werkgelegenheid blijft behouden. Bij Pasana Ouderenzorg werken 1045 mensen. 

Op korte termijn worden er medewerkersbijeenkomsten gepland om iedereen te informeren over de laatste stand van zaken.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top