ACTUEEL

Cardioloog Ad Dunning overleden

Cardioloog en columnist/essayist Ad Dunning is maandag 5 oktober na een operatie aan slokdarmkanker overleden. Dat heeft zijn familie dinsdag laten weten. Dunning is 78 jaar geworden.

Loopbaan Dunning

Dunning schreef onder meer in Elsevier, NRC Handelsblad en De Gids over medische wetenschap. Hij gaf toelichting op tal van medische ontdekkingen, maar werd vooral bekend omdat hij als één van de eersten waarschuwde voor beperkingen en risico's van de geneeskunde. Daarnaast was Dunning onder meer lid van de Gezondheidsraad en hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Dunning studeerde in de jaren '50 geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tussen 1980 en 1994 was hij hoogleraar cardiologie aan het AMC in Amsterdam. Dunning was één van de medeoprichters van het Republikeins Genootschap. In 1994 was hij voorzitter van de kandidatencommissie van de PvdA die moest zorgen voor geheel vernieuwde Tweede Kamerfractie. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top