ACTUEEL

Verplichte waarschuwing bij reclame voor cosmetische ingrepen

"Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts." Deze waarschuwing moet vanaf deze zomer in reclame uitingen voor cosmetische ingrepen staan. Dat maakt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vrijdag bekend in haar brief over maatregelen in de cosmetische sector.

De tekst staat in de nieuwe reclame code van de Nederlandse Stichting voor de Esthetische Geneeskunde (NSEG), die tot stand is gekomen met subsidie van Schippers.

De minister komt daarnaast met meer maatregelen om de veiligheid van mensen die cosmetische ingrepen ondergaan beter te beschermen. Zo is de website www.rijksoverheid.nl/cosmetische-ingrepen geopend waar mensen betrouwbare informatie kunnen vinden over cosmetische ingrepen, bijvoorbeeld waar je op moet letten als je je veilig wilt laten behandelen.

Ook wordt de wet zo aangescherpt dat duidelijk is dat schoonheidsspecialisten niet mogen injecteren. Daarnaast mogen risicovolle laserbehandelingen alleen nog gegeven worden door bijvoorbeeld bevoegde artsen of huidtherapeuten. Met deze wijzigingen krijgt de Inspectie voor de Gezondheidszorg ook meer mogelijkheden om toezicht te houden op de cosmetische sector.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top