ACTUEEL

Bravis ziekenhuis neemt ebolamaatregelen

De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal blijft na een mogelijk ebolageval in elk geval tot maandagochtend dicht. De man kwam daar in eerste instantie binnen en werd zaterdag vervoerd naar het Erasmus MC. Uit voorlopige onderzoeken blijkt dat de kans op besmetting in het ziekenhuis nihil is.

De afdeling Spoedeisende Hulp wordt in overleg met een microbioloog goed schoongemaakt. Maandagochtend wordt besloten of de afdeling kan worden heropend.

De maatregelen volgen na de binnenkomst van een patiënt met een verdenking van ebola, maar bij wie de ziekte vooralsnog niet is vastgesteld. De man is onlangs in een West-Afrikaans land geweest en vertoonde daarna verschijnselen van ebola. Hij werd zaterdagmiddag meteen geïsoleerd en later op de dag naar het Erasmus MC in Rotterdam vervoerd. De Spoedeisende Hulp in Roosendaal werd vervolgens gesloten.

Volgens het ziekenhuis is geen contact geweest met andere patiënten en bestaat geen besmettingsgevaar voor de andere afdelingen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top