ACTUEEL

Ebolamaatregelen Roosendaal opgeheven

De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal is maandagmorgen weer opengegaan. Nadat zaterdag een man was binnengekomen met verschijnselen van de dodelijke ziekte ebola, besloot het ziekenhuis de afdeling te sluiten en grondig schoon te maken. Dat is volgens plan gebeurd, liet het ziekenhuis weten.

De patiënt werd in het weekend al overgedragen aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. Daar wordt hij in een isolatiekamer verder onderzocht. Uit een eerste onderzoek bleek al dat hij vermoedelijk geen ebola heeft. Het RIVM verwacht maandag definitief uitsluitsel te kunnen geven. Vaststaat dat de patiënt onlangs in een West-Afrikaans land is geweest.

Uitbraak

In Liberia, Sierra Leone en Guinee begon in 2014 de ernstigste uitbraak van ebola die ooit is geregistreerd. Meer dan 11.000 mensen zijn aan de ziekte bezweken. Tot nog toe werden in Nederland minstens 68 mensen onderzocht op ebola. Geen van hen bleek besmet. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top