ACTUEEL

'Rvt van ADRZ bepaalt of bestuursvoorzitter blijft'

De vraag of lid van de raad van bestuur Claudia Brandenburg van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) ook moet opstappen na het vertrek van bestuursvoorzitter Huybert van Eck, is een zaak van de raad van toezicht (rvt). Minister Edith Schippers van Volksgezondheid gaat er niet over en laat zich er daarom niet over uit. Zij schrijft dat aan de Tweede Kamer in antwoord op vragen van de SP.

"Ziekenhuizen zijn private instellingen met een eigen verantwoordelijkheid voor kwaliteit en continuïteit van zorg", aldus Schippers. Ze wijst de Kamer erop dat de rvt verantwoordelijk is voor benoeming, schorsing en ontslag van de individuele leden van de raad van bestuur. Het is volgens haar dan ook aan de rvt om te beoordelen of zij voldoende vertrouwen heeft in de overige leden van de raad van bestuur.

Huybert van Eck stapte eind mei op bij het ADRZ. De aanleiding was het financiële verlies van rond de negen miljoen euro in 2014. De timing was opmerkelijk, omdat zorgverzekeraar CZ enkele dagen daarvoor had gezegd geen vertrouwen in Van Eck te hebben. Daarover schrijft Schippers: "Ik heb begrepen van het ADRZ dat het besluit al in de maak was toen CZ in de media berichtte over deze casus. Het bericht van zorgverzekeraar CZ heeft volgens ADRZ geen rol gespeeld in de besluitvorming."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top