HRM

Ontslagen grootverdiener moet snel aan de bak

Wie ontslagen wordt en een hoog salaris ontving moet meer haast maken met het vinden van een nieuwe baan om financieel rond te kunnen komen dan iemand met een laag inkomen. Dat blijkt uit onderzoek van Aon Hewitt.

Sinds 1 juli zijn de regels omtrent ontslagvergoedingen, voortaan transitievergoeding genaamd, en WW-uitkeringen aangescherpt. Zo bedraagt de maximale vergoeding 75.000 euro of één jaarsalaris voor hogere inkomens. Aon Hewitt onderzocht hoe lang mensen met verschillende leeftijden en arbeidsjaren vooruit kunnen met hun uitkering en ontslagvergoeding.

Overbrugging

Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een veertigjarige met vijftien dienstjaren en een inkomen van minder dan 48.000 euro gemiddeld nog bijna 2,5 jaar rond kan komen na zijn ontslag. Als diezelfde werknemer een inkomen heeft van 150.000 euro, kan hij slechts vijftien maanden vooruit.

Bij het onderzoek is uitgegaan van een WW-uitkering van 75 procent van het laatste inkomen en een volledig gebruikte ontslagvergoeding. De maximale hoogte van een uitkering bedraagt 36.000 euro. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top