ACTUEEL

Gezamenlijke regels pgb in West-Brabant

De negen gemeenten in West-Brabant West, die onder meer samenwerken op het gebied van jeugdzorg, hebben voor die zorg de klokken gelijkgezet. Ze hebben een werkinstructie persoonsgebonden budget opgesteld, waarin staat uitgelegd wanneer een pgb toegekend mag worden en tegen welk tarief. Dit meldt BN de Stem.

Ouders van jongeren die hulp nodig hebben, kunnen sinds 1 januari 2015 volgens de Jeugdwet kiezen voor een pgb of voor zorg in natura. Volgens de krant blijkt dat in de praktijk de gemeenten in West-Brabant de criteria voor het toekennen van een pgb verschillend interpreteren. "Kinderen met eenzelfde soort hulpvraag konden in de ene gemeente wel een pgb krijgen maar in de andere niet", volgens wethouder Jan van Hal (Financiën) van de gemeente Etten-Leur.

Omdat er één lijn getrokken moet worden, is voor de gemeenten van de samenwerkingsregio West-Brabant West een werkinstructie pgb geschreven. Daarin staat duidelijk uitgelegd wanneer een pgb toegekend mag worden en tegen welk tarief. Daardoor zijn de regels voor het toekennen van een pgb in de gemeenten Etten-Leur, Bergen op Zoom, Roosendaal, Moerdijk, Zundert, Halderberge, Woensdrecht, Steenbergen en Rucphen eenduidig is. Alle jongeren in deze gemeenten krijgen voortaan een gelijke behandeling.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top