ACTUEEL

Ouderen pas woensdag terug na brand Rijswijk

De bijna honderd bewoners van een woonzorgcentrum in Rijswijk kunnen woensdag pas terug. Na de brand van dinsdagochtend is de stroomvoorziening flink ontregeld. Voor de ouderen wordt door beheerder Florence ergens anders opvang geregeld.

Een monteur die bezig was met de installatie van een telecom in het pand aan het Van Vredenburchplantsoen raakte zwaargewond. Dat kwam door een steekvlam die door nog onduidelijke reden vrijkwam bij de werkzaamheden.

Verder raakte niemand gewond. Omdat veel ouderen moeilijk ter been zijn en haast vanwege rookontwikkeling geboden was, zorgden de hulpdiensten voor veel hulp. Iedereen was op tijd buiten. De brand was snel onder controle.

Bewoners worden dinsdag ondergebracht bij familieleden, collega-zorgaanbieders en overige locaties van Florence. Het is al de tweede keer in twee weken tijd dat de bewoners tijdelijk weg moeten uit het zorgcentrum. Twee weken terug was er een evacuatie door een lekkage in een cv-installatie. De stroom was toen in een groot deel van het pand uitgevallen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top