Finance

'Bestuurders UMC’s negeren massaal declaratieregels'

Bestuurders van de acht universitaire medische centra (UMC’s) in Nederland declareren dure wijnen, sterrenrestaurants en snoepreisjes. Ook overnachten ze in hotelkamers met prijzen ver boven de afgesproken norm. Dit meldt RTL Nieuws.

Bestuurders slapen vaak in hotels waarvan de kosten veel hoger zijn dan de cao voorschrijft, zoals in Radisson en Hilton, waar overnachten tot 580 euro per nacht kost. Het UMC Groningen betaalde voor een bestuurder een reis naar Suriname, waarbij onder meer een dolfijnentrip en een meerdaagse excursie naar de binnenlanden op het programma stond. Een bestuurder van het Erasmus MC vloog zelf met een vliegtuig van Antwerpen naar het Duitse Giessen voor een afspraak. De huur van het toestel kostte 750 euro. Volgens het ziekenhuis is dit niet duurder of tijdrovender dan de dienstauto.

Bestuurders van UMC’s declareren geregeld alcohol. Flessen wijn en champagne van meer dan tachtig euro zijn geen uitzondering, aldus RTL Nieuws. Sommige bestuurders declareren geregeld een fles wijn per persoon. Samen declareerden de dertig ziekenhuisbestuurders in 2013 en 2014 meer dan 17.500 euro aan alcoholische dranken. De drankrekening van het Leids UMC is het hoogst met ruim 4100 euro.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

R. M. Dalmijn

7 juli 2015

Zo!! 30 bestuurders geven dus met elkaar € 9.000 per jaar uit. Dat is per persoon € 300,=.
De aandacht die dit onmenselijk sobere gedrag krijgt met daarbij de opgeklopte suggesties is kwaadaardig hysterisch.

Top