ACTUEEL

Lotgenoten overwegen aangifte tegen maagchirurg

“Nu ik de onderzoeksresultaten heb gehoord, zie ik ook voldoende aanleiding om aangifte tegen Reijnen te doen van dood door schuld”, stelt Herma Petersen uit Meppel die in maart haar man verloor na een maagoperatie.

Schadevergoeding door Emmer ziekenhuis

Petersen wil ook een schadevergoeding van het Emmer ziekenhuis en heeft zich bij een letselschadeadvocaat. Ook Ten Caat uit Heervenveen, die in januari zijn vader verloor, is hiermee bezig. Hij deed in mei al aangifte tegen de chirurg.

Vervolgstappen na operatiefouten

Wilma de Haan uit Assen weet nog niet welke vervolgstappen ze gaat ondernemen. Zij werd in juni 2007 geopereerd en ondervindt nog lichamelijke klachten van de fouten die tijdens haar operatie werden gemaakt. “De chirurg zei dat het goed kwam, maar als mijn man mij hier na een paar maanden niet had weggehaald, was ik er nu niet meer geweest. Dat zeiden ze in het ziekenhuis in Arnhem, waarnaar ik ben overgeplaatst.”

Excuses aanbieden

Hoewel de lotgenoten blij zijn met de uitkomsten van het onderzoeksrapport dat dinsdag in het Scheper Ziekenhuis in Emmen werd gepresenteerd en het ontslag van chirurg Reijnen, zou het nog stukken beter voelen als hij ook nog de moed had zijn excuses aan te bieden en te zeggen dat hij fouten heeft gemaakt. Dit zeiden Petersen, De Haan en Ten Caat van de lotgenotengroep dinsdag na afloop van de persconferentie in het Emmer Ziekenhuis.

Lotgenoten horen graag 'spijt'

Petersen zegt: “Het is goed dat Reijnen is ontslagen en dat het ziekenhuis toegeeft dat er grote fouten zijn gemaakt”. Dat de arts de afgelopen maanden geen contact met haar en de andere lotgenoten heeft gezocht, steekt haar echter. “Ik zou het zo fijn vinden als hij zou zeggen dat het hem spijt. Als het een echte kerel was, kwam hij naar ons toe en gaf hij toe dat hij fouten heeft gemaakt.”

BIG-registratie schrappen

De lotgenoten willen net als de IGZ dat zijn BIG-registratie (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg-registratie) ongedaan wordt gemaakt. “Deze man mag nergens meer aan het werk komen.” (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top