Tech

Eerste e-healthpoint geopend in Drachten

Eerste e-healthpoint geopend in Drachten

Bij ZuidOostZorg in Drachten is dinsdag het eerste e-healthpoint van Nederland geopend: een fysieke plaats waar mensen informatie over e-health kunnen krijgen en producten kunnen uitproberen of bestellen. De komende maanden moeten er door Nederland heen meer e-healthpoints komen, zo maakt initiatiefnemer Medipoint bekend.

Het eerste e-Healthpoint bevindt zich in de winkel van hulpmiddelenleverancier Medipoint, in het anderhalvelijnscentrum Sûnenz/NeiBertilla. Om de e-healthpoints te realiseren heeft Medipoint een samenwerking met zorginnovatiebedrijf FocusCura gesloten.

Bij het e-healthpoint kunnen bezoekers kennismaken met nieuwe communicatietechnieken die in de (thuis)zorg kunnen worden ingezet. Daarbij zijn er legio mogelijkheden. Met apps voor de iPad kan op afstand contact kan worden gemaakt met de arts of verpleegkundige, tablets kunnen worden verbonden aan een weegschaal, bloeddruk- of hartslagmeter om vitale signalen door te geven en elektronische dispensers kunnen automatisch medicijnen aanreiken op het juiste tijdstip. Via de centrale iPad is er videocontact met een e-healthexpert van FocusCura mogelijk die voorlichting kan geven. 

"Deze en andere slimme toepassingen van eHealth stelt ouderen en chronisch zieken in staat om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven terwijl ze via de techniek 24 uur per dag toegang tot zorg hebben als dat nodig is”, zegt René Martens, directeur bij hulpmiddelenleverancier Medipoint. “Voor veel mensen zijn deze mogelijkheden niet bekend en daar wilden wij verandering in brengen zodat de mogelijkheden van eHealth voor alle senioren en chronisch zieken beschikbaar komen."

"E-health is voor ons een belangrijke aanvulling op de zorg die we leveren", beaamt Roelfien Erasmus, innovatiemanager bij ZuidOostZorg. "Dankzij Beeldbellen kunnen cliënten ons 24 uur per dag ons raadplegen en met behulp van de Medido Medicatiebegeleiding hoeven we niet altijd meer langs om medicatie te geven en kunnen cliënten dat zelf. Dat geeft hen een gevoel van vrijheid. Net als de slimme alarmering of thuismeetmogelijkheden die eHealth biedt. Het e-Healthpoint in onze Medipoint thuiszorgwinkel geeft ons nu de mogelijkheid cliënten voorlichting te geven en te laten zien wat mogelijk is."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top