HRM

CNV en ambulancezorg eens over cao

CNV Zorg en Welzijn en Ambulancezorg Nederland (AZN) hebben afspraken gemaakt over een nieuwe cao voor ambulancemedewerkers. De vakbond laat woensdag weten dat de leden een loonsverhoging van 3 procent in twee jaar kunnen krijgen, werkgelegenheidsgarantie bij een overname of fusie en ook blijft de onregelmatigheidstoeslag. CNV schort de stiptheidsacties van ambulancemedewerkers op.

FNV heeft geen akkoord en blijft actievoeren, zegt FNV-bestuurder Fred Seifert. Ambulancemedewerkers voeren al sinds mei actie voor meer loon en verbetering van de werkomstandigheden. De ambulancemedewerkers voeren geen overwerk meer uit, draaien geen extra diensten meer en nemen hun afgesproken pauze. Maandag nog kondigde FNV aan dat haar leden actie zouden blijven voeren.

CNV en AZN hebben ook afgesproken dat de voorgestelde cao met terugwerkende kracht loopt van 1 januari 2015 tot 1 oktober 2017. Verder kunnen "werknemers van 59 jaar en ouder vrijwillig af zien van nachtdiensten". CNV legt de onderhandelingsresultaten de komende tijd aan de leden voor.

FNV is "ontluisterd en overvallen" door de afspraken die het CNV met AZN heeft gemaakt, zegt Seifert van de FNV. Komende vrijdag overlegt hij met de kaderleden over wat te doen. "Het was bekend dat AZN een bod had gedaan en het CNV zag daar blijkbaar aankopingspunten in om weer te gaan onderhandelen. Wij niet. De acties gaan door.''

AZN meent dat de afspraken gelden voor alle 5500 medewerkers van de 25 Regionale Ambulance Voorzieningen en dat "er een einde is gekomen aan de impasse die was ontstaan nadat AZN en vakbonden het lange tijd niet eens konden worden over een nieuwe cao". AZN hoopt dat ook FNV het akkoord zal tekenen. "In het kader van de patiëntveiligheid is het goed dat de acties worden beëindigd en we weer samen vooruit kunnen kijken", aldus voorzitter Hans Simons van AZN. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top