Finance

'Half jaarsalaris als afkoopsom bestuurder Rivierduinen'

Zorginstelling Rivierduinen in Leiden heeft een ontslagvergoeding van bijna 88 duizend euro betaald aan een vertrokken bestuurder Cecilia Gijsbers-van Wijk. Dat blijkt uit de jaarrekening van de ggz-instelling, meldt RTL Nieuws.

Gijsbers-van Wijk vertrok begin 2014 als gevolg van een verschil van mening over het beleid met haar toezichthouders. Ze was krap drie jaar in dienst van de zorginstelling. Rivierduinen betaalde haar volgens RTL Nieuws een afkoopsom van bijna 88 duizend euro, bijna een half jaarsalaris. Dat is meer dan het plafond van 75 duizend euro, dat geldt in de Wet Normering Topinkomens. Maar omdat Gijsbers-van Wijk voor de inwerkingtreding van de wet in dienst kwam, geldt dat plafond niet voor haar. Volgens een woordvoerder van Rivierduinen is de afkoopsom 'conform alle regels' vastgesteld.

Rivierduinen boekte vorig jaar een winst van 2,7 miljoen euro op een omzet van 184 miljoen. De instelling telt 2275 werknemers. Afgelopen jaar schrapte de instelling als gevolg van bezuinigingen in de zorg tachtig voltijdsbanen. Voor het lopende jaar verwacht de ggz-instelling dat er opnieuw banen moeten verdwijnen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top