Tech

Obesitas Centrum Máxima zet webcamconsult in

Obesitas Centrum Máxima van Máxima Medisch Centrum (MMC) is gestart met webcamconsulten. Het betreft face-to-face gesprekken tussen arts en patiënt via smartphone of tablet, voor vervolgconsulten waarbij geen lichamelijk onderzoek nodig is.

Vervolgafspraken in het ziekenhuis kosten vaak onnodig veel tijd voor de patiënt, zeker voor de velen die volgens Obesitas Centrum Máxima buiten de regio komen. Daarom zet het centrum webcamconsulten in. Er zijn testgesprekken gevoerd tussen medisch specialisten en patiënten, waarover iedereen tevreden was, volgens het centrum. Ook zorgverzekeraars zien de voordelen van webcamconsulten en vergoeden die volledig.

Webcamconsulten zijn geschikt voor afspraken met de arts waarbij geen lichamelijk onderzoek nodig is. Denk bijvoorbeeld aan medicatiebegeleiding, uitslagen bespreken, vragen stellen over de diagnose of behandeling en controle. Zo bespaart de patiënt heel wat tijd en moeite, die voor behandeling in het Obesitas Centrum Maxima geregeld naar het ziekenhuis moet. Het centrum bood eerder al mogelijkheden aan als een telefonisch consult en direct contact via een online coachingsprogramma.

Patiënten kunnen inloggen via een speciale app op smartphone of tablet. De app stuurt een afspraakmail naar de patiënt met daarin een link waarmee eenmalig ingelogd kan worden.

Kinderorthopeed Florens van Douveren van het MMC maakt gebruik van het webcamconsult. Hij zegt: “In de toekomst hopen we dat ook huisartsen in kunnen bellen op het webcamspreekuur. Hiermee kunnen we de afstand tussen huisartsen en ziekenhuizen verkleinen, de relatie versterken en kennis delen.” Het MMC verwacht de dienst binnenkort verder uit te rollen binnen het ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top