ACTUEEL

Zedenzaak: jaar cel geëist tegen hulpverlener

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag bij de rechtbank in Maastricht een jaar gevangenisstraf plus een beroepsverbod geëist tegen een 33-jarige voormalige jeugdhulpverlener. Hij wordt verdacht van het hebben van betaalde seks met een destijds zestienjarige meisje in Valkenburg, op 1 oktober 2014.

De man werkte toen hij ontucht pleegde al negen jaar als jeugdhulpverlener en groepsleider met onder anderen slachtoffers van loverboys bij jeugdzorginstelling het Keerpunt in Cadier en Keer. Hij is daar inmiddels ontslagen wegens het hebben van betaalde seks met het minderjarige meisje. Ook zijn relatie is in de problemen, bleek tijdens de rechtszitting.

De pooier van het meisje en de verdachte kenden elkaar. De pooier, Armin A., heeft zelf een tijd op het Keerpunt gezeten toen de verdachte daar werkte. De verdachte ontmoette A. in het hotel in Valkenburg waar hij seks had met het meisje.

Raadsman Hans Eliëns van de verdachte zei dat de man volgens zijn voormalige werkgever een van de beste krachten van de jeugdzorginstelling was. Hij zou niet geweten hebben dat het meisje pas zestien was. Maar het OM wees erop dat de man dagelijks zorg en aandacht had voor kinderen en om die reden de leeftijd van het meisje goed had kunnen inschatten.

Zelfmoorden

Het OM eiste verder gevangenisstraffen van vijf tot acht maanden waarvan twee tot vier voorwaardelijk tegen vijf andere klanten van het meisje.

Volgens raadsman Ivo van de Bergh kan de klanten geen verwijt worden gemaakt. Er is volgens hem sprake van afwezigheid van alle schuld, wat zou moeten leiden tot ontslag van rechtsvervolging. Mocht de rechtbank toch een straf willen opleggen, dan vraagt hij om voorwaardelijke celstraf met een geldboete, of een dag onvoorwaardelijk plus een taakstraf.

Hij zei verder dat de mannen gebukt gaan onder grote spanningen en angsten. Een van hen overweegt een eind aan zijn leven te maken. Twee mannen deden dat eerder al.(ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top