ACTUEEL

Gedwongen vertrek jaagt Arduin op kosten

Patty van Belle-Kusse heeft bij haar vertrek bij Arduin een ontslagvergoeding van anderhalve ton gekregen. Daarnaast is zij nog een aantal maanden doorbetaald. Dit blijkt uit het jaarverslag van Arduin, een Zeeuwse zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking.

Begin augustus 2014 werd bekend dat Van Belle per direct opstapte als Bestuurder bij Arduin. Reden voor haar vertrek was volgens de raad van toezicht dat de organisatie een bestuurder nodig heeft met een “meerjarig commitment”. Van Belle voerde persoonlijke redenen op om haar functie per direct neer te leggen.

Salaris

Uit het jaarverslag van Stichting Arduin blijkt dat Van Belle tot 1 december 2014 in dienst was bij Arduin. Over de periode augustus t/m december ontving zij nog wel een salaris van rond de 56.000 euro terwijl zij geen bestuurder meer was. Daarnaast staat er nog een ontslagvergoeding van 151.131 euro in de boeken. In totaal ontving Van Belle over 2014 een bedrag van 332.038 euro. Voor de bezoldiging en uitkering bij beëindiging van het dienstverband is volgens Arduin gebruik gemaakt van de bestaande overgangsregeling van de WNT.

Vanwege het plotselinge van Van Belle werd per 9 september 2014 Peter van Wijk benoemd als interim bestuurder. Zijn bezoldiging voor de periode 9 september t/m 31 december 2014 komt neer op een totaal van 41.000 euro. In totaal heeft de bestuurswissel Arduin aan loonkosten een kleine kwart miljoen euro gekost.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tineke van iwaarden

14 juli 2015

Kan je makkelijk doen met de geschonken belasting miljoenen van Erica Terpstra.
Jammer dat de basis zorg zo karig is en blijft met dit soort bestuurders.!Hebben ze de consequenties van het ontslag wel overzien en zijn de beoners van arduin daar mee gebaat want arduin prevelde altijd:client centraal!!

Top