Finance

azM gaat behandelingen schrappen

Het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) stopt met enkele te dure of verlieslijdende behandelingen. Bestuursvoorzitter Guy Peeters zegt in Dagblad De Limburger nog te analyseren om welke medische functies en ingrepen het gaat.

Gedwongen ontslagen

Patiënten lopen door het stopzetten van behandelingen de kans dat zij verder moet reizen. Peeters zegt in Dagblad de Limburger dat specialismen die op één persoon leunen en verlieslijdende functies met te weinig patiënten op de nominatie staan. Peeters wil gedwongen ontslagen voorkomen, maar vreest dat het azM het niet gaat redden met enkel 59+ regelingen.

Uitwisseling met academische centra

Het azM zal geen behandelingen schrappen zonder te overleggen met andere ziekenhuizen die de behandelingen geheel of gedeeltelijk over kunnen nemen. Het azM is al in gesprek met de academische ziekenhuizen in Aken en Nijmegen.  Volgens Peeters hebben alle academische ziekenhuizen in Nederland te maken met een verslechterde financiële positie. Daarom moeten zij functies onderling uitwisselen, stelt de bestuursvoorzitter in de krant. Hij spreekt van “versoberen om ons te versterken”.

Doemscenario

Het doemscenario voor het azM is een tekort van 45 miljoen euro in 2011. Dit is het geval als het azM op dezelfde voet doorgaat. Het tekort is vooral te wijten aan ICT-investeringen, door de overheid bepaalde bezuinigingen en de hoge personeelskosten. Het ziekenhuis heeft al eerder maatregelen aangekondigd. Woordvoerder Jos van Cann gaat vooralsnog uit van een tekort van 5 miljoen euro.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top