ACTUEEL

Ontslag dreigt voor tachtig medewerkers Vlietland

De banen van tachtig fulltime werknemers van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam staan op de tocht. In verhouding tot het aantal patiënten heeft het ziekenhuis te veel personeel in dienst. Het ziekenhuis overlegt met de vakbonden over een sociaal plan.

Reorganisatie

Het Vlietland Ziekenhuis reorganiseert om de continuïteit van het ziekenhuis veilig te stellen. Door het samenvoegen van twee ziekenhuizen tot één ziekenhuis is er een personeelsoverschot ontstaan. Als het aantal patiënten gelijk blijft, zullen er per 1 januari 2010 tachtig fulltime medewerkers boventallig zijn. Dit treft 65 zorgmedewerkers en 15 ondersteunende krachten. Gedwongen ontslag wil het ziekenhuis voorkomen door meer patiënten te behandelen, natuurlijk personeelsverloop en door tijdelijke dienstverbanden niet te verlengen.

Sociaal plan

Voor de medewerkers met een dienstverband voor onbepaalde tijd die worden betrokken bij reorganisaties wil het ziekenhuis een sociaal plan opstellen. Hiervoor voert het ziekenhuis overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden. Een onderdeel van het sociaal plan is een mobiliteitsbureau dat tracht medewerkers te herplaatsen.

Inrichting zorglogistiek

Verder wil het ziekenhuis de zorglogistiek efficiënter inrichten om een beter financieel resultaat en een sterkere concurrentiepositie te realiseren. De reorganisatie moet voor 1 mei 2010 afgerond zijn.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top