ACTUEEL

IGZ: Kwaliteit Stichting Driezorg nog niet op orde

De kwaliteit van de zorg bij de elf instellingen van Stichting Driezorg in Zwolle is weliswaar iets verbeterd, maar nog steeds niet goed genoeg. De stichting blijft daarom de komende zes maanden onder verscherpt toezicht staan van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Begin dit jaar kwam de stichting onder verscherpt toezicht wegens ernstige tekortkomingen in de kwaliteit van de zorg en problemen met het bestuur. Er is de laatste maanden volgens de IGZ hard gewerkt om de zorg te verbeteren en het bestuur heeft "voortvarend" verbeteringen uitgevoerd. Toch was nog volgens de inspectie nog te veel beleid in ontwikkeling en niet doorgevoerd. "Cliëntdossiers voldeden nog niet, de deskundigheid van het personeel sloot nog onvoldoende aan bij de zorgvraag van de cliënten en Driezorg had onvoldoende deskundigheid en beleid in huis voor het toepassen van vrijheidsbeperkende maatregelen", meldt de IGZ.

Stichting Driezorg biedt ouderenzorg op elf locaties in de regio Zwolle. Er wonen ongeveer 1600 cliënten en er werken zo’n 1200 mensen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top