ACTUEEL

Kamer wil opheldering over intimidatie thuiszorg

In de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over het bedreigen en intimideren van medewerkers van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland in Almelo. De PvdA en VVD hebben staatssecretaris Bussemaker om opheldering gevraagd. Dit meldt RtvOost.

Bangmakerij door thuiszorginstellingen

Medewerkers van Buurtzorg Nederland hebben dreigbrieven ontvangen van thuiszorginstellingen waar ze voorheen werkten. Medewerkers worden juridische stappen in het vooruitzicht gesteld met als doel geleden of nog te lijden schade, met name gederfde inkomsten, te verhalen. Dit blijkt uit stukken die de redactie van Skipr in bezit heeft. Volgens de briefschrijvers benaderen hun oud-werknemers klanten actief om ook over te stappen naar Buurtzorg. Dit is een onrechtmatige handeling, menen de betrokken thuiszorginstellingen, aangezien het contact met de betreffende cliënten rechtens via de thuiszorgorganisatie loopt en niet via de werknemer.

Dreigementen steeds grimmiger

Volgens Buurtzorg-directeur Jos de Blok zijn vooralsnog slechts dreigementen geuit. Er is nog geen medewerker werkelijk gemaand om een schadevergoeding te betalen, zegt hij in een uitzending van AVRO-radio over de dreigementen in de thuiszorg. "Het meest zorgelijke is dat de ernst en de toon steeds dreigender worden", aldus De Blok.

Intimidatie van cliënten

In dezelfde uitzending zegt hij dat de intimidaties niet beperkt blijven tot de thuiszorgmedewerkers die overstappen naar Buurtzorg. Ook cliënten worden aangesproken wanneer zij overstappen. Dit gebeurt soms eveneens op intimiderende wijze.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top