ACTUEEL

IGZ heft verscherpt toezicht Leendert Meeshuis op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op het Leendert Meeshuis (onderdeel van Antroz/Warande) in Bilthoven opgeheven. Er zijn geen structurele tekortkomingen meer in de zorg, aldus de inspectie.

De inspectie plaatste het Leendert Meeshuis in juli 2014 onder verscherpt toezicht. De kwaliteit en de veiligheid van zorg lieten toen te wensen over. Zo was de medicatieveiligheid niet op orde en paste de kennis en vaardigheden van medewerkers onvoldoende bij de zorgbehoefte van cliënten. Het verscherpt toezicht werd verlengd toen bleek dat, ondanks verbeteringen, de zorg nog steeds niet op orde was.

In juni 2015 bezocht de inspectie de instelling opnieuw. Uit het onderzoek blijkt dat het Leendert Meeshuis de noodzakelijke verbeteringen heeft doorgevoerd. Er zijn geen risico’s meer voor het cliëntdossier, de medicatieveiligheid en vrijheidsbeperking. Ook investeert het Leendert Meeshuis goed in de deskundigheid en scholing van de medewerkers, heeft de inspectie vastgesteld.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top