ACTUEEL

Mager kansje op afvallen bij obesitas

Terugkeren op het normale gewicht met obesitas lijkt een nagenoeg onmogelijke missie. Mannen hebben het daarbij moeilijker dan vrouwen. Slechts één op de 210 mannen en één op de 124 vrouwen slaagt erin het oude gewicht van voor de ziekte te hervinden. Dat blijkt uit onderzoek van het King's College, een universiteit in Londen.

De wetenschappers stellen nuchter vast dat de strategieën die momenteel voorhanden zijn om obesitaspatiënten te helpen met afvallen, voor het merendeel niet werken, zo meldt de BBC vrijdag. De huidige instrumenten daartoe zijn vooral minder calorieën eten en meer bewegen. Maar de onderzoekers constateren dat die niet helpen.

Onderzoek

Het onderzoek van de universiteit controleerde het gewicht van 278.982 mannen en vrouwen in de periode 2004-2014. Gedurende dat tijdsbestek herwonnen slechts 1283 mannen en 2245 vrouwen hun oorspronkelijke gewicht.

Obesitas is een medische aandoening waarbij zich in het lichaam vet ophoopt. De hoeveelheid vet kan ernstige schade aan de gezondheid toebrengen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top