ACTUEEL

Claim tegen ziekenhuizen om PIP-borstimplantaten

Nederlandse vrouwen met een PIP-borstimplantaat stellen vier ziekenhuizen en privéklinieken aansprakelijk voor de schade die zij hebben geleden. Zij worden bijgestaan door SAP advocaten, een letselschadekantoor die vrouwen ook hielp om een Duits bedrijf aansprakelijk te stellen dat de slechte implantaten goedkeurde. Dit meldt de NOS.

Zowel de Franse producent als de importeur in Nederland zijn inmiddels failliet. Daar hoeven vrouwen dan ook geen schadevergoeding van te verwachten. Ziekenhuizen en privéklinieken beroepen zich op een wetsclausule die stelt dat het onredelijk is om ziekenhuizen en artsen aansprakelijk te stellen voor gebrekkige medische hulpmiddelen. SAP Advocaten stelt volgens de NOS dat die regel gedateerd is.

Zo'n 1400 Nederlandse vrouwen hadden een PIP-implantaat dat ze moesten laten vervangen. De producent had voor de implantaten een verkeerde gel gebruikt waardoor ze konden gaan scheuren en lekken. Vrouwen kregen daardoor onder meer last van harde en vervormde borsten, vermoeidheid of pijnlijke gewrichten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top