ACTUEEL

Zorgboog benoemt Van Nuland tot toezichthouder

Guïljo van Nuland, directeur van Brabant Water, is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van woon- en zorginstelling De Zorgboog in Bakel. Van Nuland moet de Zorgboog in bestuurlijk rustiger vaarwater brengen. Dat heeft De Zorgboog woensdag bekendgemaakt.

Formeren raad van bestuur

Van Nuland heeft als opdracht de raad van toezicht op sterkte te brengen en een nieuwe raad van bestuur te formeren. In juli is Carla Peeters gestart als tijdelijke bestuursvoorzitter van de organisatie.

Bestuurlijke onrust

Sinds eind maart is er bestuurlijke onrust bij De Zorgboog nadat een groep verpleeghuisartsen het vertrouwen opzegde in de toenmalige voorzitter van de raad van bestuur, Bert Koeneman. Zij deden dit na het vertrek van bestuurder Hans van den Bosch. Van den Bosch vertrok wegens verschil van inzicht met Koenemans. Koenemans zag zich genoodzaakt op te stappen na extern onderzoek van Léon Lodewick naar de onrust in de organisatie. Uit onderzoek bleek dat diverse fusies en de veranderingen als gevolg van de marktwerking in de zorg de onrust hadden veroorzaakt. Een deel van de raad van toezicht en de raad van bestuur stapten medio mei op. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top