ACTUEEL

FNV beklaagt zich bij SER over TSN

Vakbond FNV Zorg en Welzijn stapt naar de geschillencommissie van de SER om een klacht in te dienen over TSN Thuiszorg. De vakbond vermoedt dat TSN verlieslijdende onderdelen wil opdoeken zonder dat de winstgevende delen van het bedrijf hoeven bij te springen.

Volgens FNV zou dat voor de werknemers een slechte zaak zijn, omdat "zij dan niet alleen hun baan verliezen, maar er ook geen geld is voor een sociaal plan", aldus FNV-onderhandelaar Marian Beldsnijder.

"TSN splitst zich steeds verder op in afzonderlijke bv's, maar weigert FNV daarover te informeren.'' De herstructurering waar TSN mee bezig is, vat volgens FNV onder de regels van de SER voor fusies. "Dat betekent dat TSN verplicht was de bonden uitgebreid hierover te informeren." Volgens TSN is dat echter niet zo. FNV wil nu van de SER horen wie er gelijk heeft.

Bezuinigingen

TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, maakte in april bekend het mes te zetten in zijn personeelsbestand. Van de 11 duizend vaste medewerkers zouden er 650 worden ontslagen. Daarnaast verliezen dit jaar ongeveer 1500 medewerkers met een tijdelijk contract hun baan en worden de salarissen van ongeveer 4300 werknemers fors verlaagd. Volgens TSN is dit nodig door de bezuinigingen van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid). (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top