ACTUEEL

‘Patiënten bekijken massaal Kwaliteitsvenster revalidatie’

De eind juni gelanceerde Kwaliteitsvensters voor revalidatiecentra en revalidatieafdelingen van ziekenhuizen zijn de afgelopen weken tienduizend keer bekeken. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) spreekt van “een mooie prestatie”.

“Het geeft aan dat patiënten met grote interesse de informatie over de kwaliteit van zorg hebben gelezen”, aldus de NVZ. Opvallend is dat het percentage bezoekers dat het Kwaliteitsvenster bekijkt en direct weer verlaat –in de ogen van de NVZ-  met 12,3 procent ‘zeer laag’ is. “Dit betekent dat bijna 88 procent van de bezoekers doorklikt in het venster en dus veel interesse heeft om verder te lezen”, aldus de NVZ. “Gemiddeld bekijkt de bezoeker bijna acht pagina's en zit de bezoeker ruim drie en een halve minuut op de website.”

Patiëntervaring

Uit analyse van de statistieken blijkt verder dat het thema patiëntervaringen het best bekeken is, gevolgd door wachttijden en functioneren van artsen. Wordt er gekeken naar instellingen, dan trekt het venster van Adelante de meeste belangstellenden, gevolgd door De Hoogstraat Revalidatie, Roessingh, RMC Groot Klimmendaal en Heliomare. Van de ziekenhuizen is het AMC het best bekeken, gevolgd door Gelre ziekenhuizen.

Het Kwaliteitsvenster is een online overzicht dat bestaat uit tien thema's die informatie geven over de kwaliteit van revalidatiezorg. Voorbeelden zijn patiëntervaringen, aantal valincidenten, doorligwonden en het percentage mensen dat weer zelfstandig gaat wonen na revalidatie. De ziekenhuizen deelden sinds zomer 2014 via de vensters al informatie met het publiek. De  Nederlandse revalidatiecentra en 18 revalidatieafdelingen van ziekenhuizen doen dat sinds 28 juni van dit jaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top