HRM

Werkgevers zien enthousiasme Participatiewet groeien

Steeds meer werkgevers maken ruimte voor mensen met een beperking. Dat meldt Dat meldt werkgeversvereniging AWVN, die het programma ‘Werkgevers gaan inclusief’ uitvoert. Wel is er blijvend inspanning en veel aandacht nodig om in 2026 de 125.000 banen voor de doelgroep beschikbaar te hebben.

Via het programma ‘Werkgevers gaan inclusief’ motiveert en ondersteunt AWVN werkgevers die ruimte willen maken voor mensen met een beperking. Uit de cijfers van SZW blijkt, dat steeds meer organisaties in beweging komen. Tot eind 2014 waren dat in de marktsector in totaal 9.224 extra banen en bij de overheid 1.508.

Op de site werkgeversgaaninclusief.nl blijft de teller eveneens stijgen. Momenteel staat deze op 4.290 geambieerde banen tot eind 2015. Voor 2016 stond de op vijfduizend, het aantal banen voor mensen met een beperking dat 92 werkgevers komend jaar beschikbaar maken.

Aandacht

AWVN erkent dat het heel veel tijd en aandacht kost om bedrijven daadwerkelijk actief te krijgen. Dat heeft volgens AWVN onder meer te maken met commitment op directieniveau, draagvlak op de werkvloer, oog voor de mogelijkheden om werk anders te organiseren en het vinden van geschikte kandidaten. Er is blijvend inspanning en veel aandacht nodig om in 2026 de 125.000 banen voor de doelgroep beschikbaar te hebben.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top