ACTUEEL

De Maat directeur Toezicht en Handhaving NZa

Loes de Maat is per 1 oktober gestart als directeur van de directie Toezicht en Handhaving (T&H) van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De directie T&H is relatief nieuw. De directie T&H is in juli 2009 in het leven geroepen. Dat heeft de NZa woensdag bekend gemaakt.

Scheiding toezicht en advies

In de directie T&H heeft de NZa het markttoezicht, nalevings- en uitvoeringstoezicht in cure en care gebundeld. De NZa scheidt hiermee het toezicht van de regulerende en adviserende taken.

Loopbaan De Maat

De Maat is econoom en studeerde Financieel Economisch Beleid. Zij heeft sinds 2002 bij het ministerie van Economische Zaken gewerkt bij ondermeer de stafdirectie Algemene Economische Politiek, het bureau van de secretaris-generaal, het directoraat-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen en het directoraat-generaal Marktordening en Energie. In 2003 werd zij manager Maatschappelijke Ontwikkeling & Wonen bij de Provincie Utrecht. Hier was zij onder meer verantwoordelijk voor de inkoop van en het toezicht op de jeugdzorg.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top