ACTUEEL

Agnes Kant wint Fakkelprijs

Agnes Kant (SP), de Venlose wethouder Jan Lamers, het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer en mevrouw M.J. Zeldenrust, ambtenaar van de gemeente Ridderkerk, zijn de winnaars van de Fakkelprijs 2008.

De prijswinnaars hebben zich bijzonder ingezet voor mensen met een handicap of chronische ziekte. Fini de Paauw, voorzitter van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad, reikt de prijs uit namens de CG-Raad en zijn 150 lidorganisaties. De Fakkelprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een landelijke politicus, een lokaal politicus, een lokaal ambtenaar en een onderneming die de belangen van chronisch zieken en gehandicapten het best hebben behartigd. De CG-Raad hoopt dat met de uitreiking van de Fakkels het vuur en de inzet van deze mensen zich verder verspreidt.

Kant zet chronisch zieken en gehandicapten centraal

Agnes Kant zet chronisch zieken en gehandicapten echt centraal, aldus de jury. Zij zorgt ervoor dat het geluid van chronisch zieken en gehandicapten daadwerkelijk gehoord wordt in Den Haag. Zij streeft ernaar de zorg toegankelijker te maken voor zorgvragers.

Lamers verbindt mensen met elkaar

Jan Lamers verbindt mensen met elkaar en zette in Venlo Agenda 22 prominent op de kaart. Vooral op het gebied van wonen, werken en welzijn. Agenda 22 is een methode gebaseerd op de VN standaardregels voor rechten van mensen met een handicap of chronische ziekte. Jan Lamers werkt hard aan een toegankelijke Floriade.

Toegankelijkheid betalingsverkeer

Het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer zet zich zeer gedreven in voor toegankelijkheid van het betalingsverkeer voor mensen met een visuele beperking en ouderen. Het brengt banken, gemeenten, en consumentenorganisaties bij elkaar.

Zeldenrust breek lans voor zelforganisaties

Mevrouw Zeldenrust heeft een lans gebroken voor de deelname van consumenten- en patiëntenorganisaties aan de Europese aanbesteding. Zij schept de voorwaarden waardoor mensen met een handicap of chronische ziekte echt kunnen participeren. (ANP Perssupport)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top