ACTUEEL

Aad Koster wordt voorzitter Europese koepel

Aad Koster gaat de European Association of Homes and Services for the Ageing (EAHSA) leiden. Het bestuur van de internationale ouderenzorg organisatie heeft hem verkozen. Koster was als bestuurslid al zeer betrokken bij de activiteiten van van EAHSA.

Koster: "Mijn doel met EAHSA is om steeds meer aanbieders van ouderenzorg in Europa met elkaar te verbinden. Het aantal ouderen groeit sterk, in heel Europa. Daarom is het van belang dat wij van elkaar leren en samenwerken, ook internationaal. Omdat Europese regelgeving ook van invloed is op nationale en lokale initiatieven voor de ouderenzorg, willen we ook op Europees niveau een sterke, gezamenlijke lobby voeren."

Deze, onbezoldigde, aanstelling geldt voor twee jaar. "Ondanks mijn aankomend vertrek bij ActiZ, wil ik graag naast een volgende werkkring mijn kennis en netwerk in de ouderenzorg blijven inzetten voor EAHSA en de Europese belangenbehartiging," zegt Koster.

EAHSA

EAHSA is het Europese platform voor aanbieders van zorg, welzijn en wonen voor ouderen. Leden zijn zowel profit als non-profit organisaties, individuen en overheidsorganisaties. EAHSA vertegenwoordigt meer dan 3000 aanbieders in 20 Europese landen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top