ACTUEEL

Google Grieptrends geeft griepverspreiding weer

Google heeft een Nederlandse versie van Flutrends gelanceerd met informatie over de verspreiding van de griep. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van het zoekgedrag van internetgebruikers. Volgens Google speuren meer mensen naar gegevens over de ziekte naarmate die meer voorkomt in de regio waar ze wonen.

Verbanden leggen

Google kan op basis van zoekwoorden die gebruikers invoeren, zoals ‘griep’, de snelheid van verspreiding van de griep berekenen. Google heeft ontdekt dat er een sterk verband is tussen het aantal mensen dat online zoekt naar grieponderwerpen en het aantal mensen dat daadwerkelijk griepsymptomen heeft.  De site google.org/flutrends is in november 2008 al van start gegaan voor de Verenigde Staten. De site is er nu ook voor Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Polen, Spanje en Zweden.

Besmetting voorkomen

Volgens professor Yossi Matias van Google, die het nieuws donderdag in Brussel bekendmaakte, kan vroegtijdige informatie over de verspreiding van de griep ervoor zorgen dat minder mensen besmet raken. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top