ACTUEEL

'Crisisopvang jeugd in Goirle zit overvol'

De crisisopvang voor kinderen met psychische problemen zit overvol. Volgens Kompaan en De Bocht in Goirle is de situatie nijpend. Het is maar de vraag hoe lang het de jeugdzorginstelling nog lukt om alle crisisgevallen te plaatsen.

Dit meldt Omroep Brabant.

Wijkteams moeten kinderen doorverwijzen sinds 1 januari, maar dat gaat vaak mis. Door te weinig kennis of ervaring worden problemen te laat onderkend of te licht ingeschat waardoor jongeren uiteindelijk in de crisisopvang belanden.  Lian Smits, bestuurder van Kompaan en De Bocht, vreest dat het een keer verkeerd afloopt. "Dat risico is er altijd. Maar dat is er nu zeker", aldus Smits.

Volgens de jeugdzorginstelling in Midden-Brabant was de druk op crisisopvang nooit eerder zo hoog. De bezuinigingen maar ook de zomervakantie zijn de belangrijkste oorzaken. "Je ziet dat in de vakantie de structuur van de school wegvalt. Dat lijdt vaak tot meer stress", zegt Smits. Inmiddels werkt Kompaan en De Bocht samen met de gemeenten in Midden-Brabant aan een oplossing om de teams bij de gemeenten te verbeteren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top