ACTUEEL

GGD vaccineert op Gay Pride weer gratis tegen hepatitis B

De GGD gaat op de Gay Pride weer gratis vaccinaties uitdelen aan mannen die seks hebben met mannen. Homo's kunnen vrijdag en zaterdag langskomen op Reguliersdwarsstraat 33-H waar verpleegkundigen vaccineren tegen hepatitis B, zo meldt lokale nieuwszender AT5.

Sinds een aantal jaar daalt in Amsterdam het aantal hepatitis B infecties onder mannen die seks hebben met mannen. Dat maakte de GGD bekend in een persbericht. Uit onderzoek blijkt dat deze afname te danken is aan het hepatitis B-vaccinatieprogramma dat sinds 2002 in de hoofdstad loopt.

Toch zijn er nog tussen de 10 en 12 duizend mannen (die seks hebben met mannen) nog steeds niet gevaccineerd. De GGD roept hen op alsnog een prik te halen, aldus AT5.

Overigens kunnen mannen die seks hebben met mannen zich het hele jaar, ook buiten de Gay Pride om, en ook in andere delen van het land, gratis laten vaccineren. Dit geldt ook voor mannen die gebruik maken van de diensten van prostituees, voor de prostituees zelf en voor enkele andere risicogroepen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top