Finance

UVIT: Voorkeursmedicijn valt buiten eigen risico

Klanten van zorgverzekeringsgroep Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) hoeven voortaan geen extra eigen risico te betalen als ze de medicijnen slikken die de zorgverzekeraar heeft geselecteerd.

Grootschalige inkoop

UVIT heeft kortingen bedongen bij de medicijnfabrikanten en wil die kortingen doorberekenen aan de klant. De verzekeraar kiest elk jaar per geneesmiddel de goedkoopste variant, en koopt die vervolgens grootschalig in bij de producent. Deze preferente geneesmiddelen tellen niet mee bij de berekening van het eigen risico. De voorkeursgeneesmiddelen vloeien voort uit het nieuwe selectiebeleid voor voorkeursleveranciers van de zorgverzekeraar.

Korting teruggeven

Jan Broeren, coördinator farmacie bij UVIT, stelt in een persbericht: “Toen we afgelopen voorjaar de nieuwe aanwijzingsmethode introduceerden, hebben we beloofd dat we de bedongen korting terug zouden geven aan onze verzekerden. Met deze maatregel lossen we die belofte in. We hebben het afgelopen jaar veel energie gestoken in het verlagen van de medicijnprijzen, wat al geleid heeft tot voordeligere premies. Het geeft veel voldoening dat we onze klanten nu ook direct, via het eigen risico, mee kunnen laten profiteren van onze inspanningen.”

Profiteren van vrijstelling

Sinds een aantal jaar geldt voor mensen die een beroep doen op de gezondheidszorg een extra heffing, het zogenoemde eigen risico, die maximaal 155 euro per jaar kost. Bij mensen die veel medicijnen gebruiken, gaat dit bedrag bijna helemaal op aan medicijngebruik. De verzekeraar verwacht dat juist deze mensen kunnen profiteren van de vrijstelling die ze krijgen voor het gebruik van geneesmiddelen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top