Finance

Bijna vijf ton voor zorginnovaties via crowdfunding

Investeringsnetwerk NLC heeft via crowdfunding bijna 450.000 euro opgehaald bij ruim honderd investeerders. Met dit bedrag gaat NLC zes nieuwe zorginnovaties naar de markt brengen.

Naar NLC’s eigen zeggen is de betreffende campagne is de meest succesvolle zorg-gerelateerde crowdfunding campagne tot nu toe in Nederland.

NLC Ventures in Amsterdam helpt wetenschappelijke zorginnovaties naar de markt te brengen die de zorg kwalitatief beter en doelmatiger maken. NLC koppelt een ondernemend team aan de uitvinder. Samen gaan ze aan de slag om de innovatie daadwerkelijk in de praktijk te brengen. In ruil voor haar inspanningen wordt NLC samen met de uitvinder mede-eigenaar van de zorginnovatie.

Sinds haar oprichting in september vorig jaar is NLC drie bedrijven gestart, waaronder een innovatie die ontstaan is vanuit het AMC. NLC is met uitvinders van zorginnovaties op het gebied van domotica, medical imaging en medical devices in gesprek en verwacht op korte termijn nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top