Finance

Nieuwe pillen stuwen winst farmaceuten op

Farmaceuten Sanofi en AstraZeneca hebben afgelopen kwartaal geprofiteerd van het succes van recent geïntroduceerde geneesmiddelen. Dat blijkt uit de op 30 juli gepubliceerde kwartaalcijfers van de medicijngiganten, zo meldt persbureau AFN.

Het Franse Sanofi zag de omzet in het tweede kwartaal met 5 procent oplopen naar 9,4 miljard euro. Het grootste bedrijf van Frankrijk, gemeten naar marktwaarde, zag de voor eenmalige kosten aangepaste nettowinst met een vijfde oplopen tot 1,8 miljard euro. Sanofi boekte vooral goede resultaten met medicijnen voor patiënten met multiple sclerose.

AstraZeneca, de op een na grootste pillenmaker van Groot-Brittannië, deed goede zaken met bloedverdunners en diabetesmedicijnen. Die compenseerden de krimpende opbrengsten van oudere medicijnen grotendeels. Astra-Zeneca werd daardoor optimistischer over de omzet in 2015. Die krimpt naar verwachting marginaal, waar eerder nog werd gerekend op een afname met circa 5 procent tegen constante wisselkoersen.

Eerder deze week maakte de Duitse farmaceut Bayer ook hoge winstcijfers bekend. De onderneming boekte in het tweede kwartaal een operationele winst van 2,9 miljard euro, een stijging met 33 procent ten opzichte van een jaar geleden.

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top