ACTUEEL

Maasstad pluist oud pand na op pillen en dossiers

Het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam gaat vrijdag 31 juli een leegstaand ziekenhuisgebouw inspecteren op achtergebleven patiëntgegevens en medicijnen. Het gaat om een gebouw van het Sint Clara-ziekenhuis in Rotterdam-Zuid, dat een aantal jaar geleden is opgegaan in het Maasstad Ziekenhuis. Het oude pand wordt gesloopt.

Uit berichtgeving van De Telegraaf en RTV Rijnmond blijkt dat jongeren regelmatig het gebouw ingaan om er rond te hangen. Een van hen zegt in het dagblad een "rolcontainer vol dossiers van patiënten'' te hebben gevonden. Ook zei hij dat er "medicijnen voor het oprapen'' liggen.

Inbraak

Het Maasstad ziekenhuis benadrukt dat het voormalig ziekenhuis geen openbaar gebied is, en dat er dus sprake is van inbraak. "Twee jaar geleden in augustus 2013 is een extra controle uitgevoerd en is het volledige pand nogmaals nagelopen. Daarbij zijn geen patiëntendossiers of medicijnen aangetroffen'', laat een woordvoerder weten. Toch gaat het ziekenhuis samen met een sloper het pand opnieuw controleren om te kijken of de beweringen uit De Telegraaf waar zijn. Ook zullen er maatregelen volgen om inbraak te voorkomen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top