ACTUEEL

Oprichter christelijke instelling vast voor misbruik

De oprichter van en cliëntbegeleider bij zorginstelling Jedidja in Meerkerk is gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik. Vorig jaar al deden twee cliëntes aangifte tegen Aaldert van E. Het openbaar ministerie sluit meer slachtoffers niet uit. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Van E. (74) werd vorige week gearresteerd. Hij werd ontboden op het politiebureau en verhoord door zedenrechercheurs. Daarna werd hij ingerekend op verdenking van het seksueel misbruiken van twee vrouwen die zorg van hem kregen in de christelijke zorginstelling Hoeve Jedidja. Van E. is voorgeleid aan de rechter-commissaris en heeft te horen gekregen dat hij nog twee weken in bewaring blijft.

Afgelopen najaar deden de twee vrouwelijke cliënten aangifte tegen van E., die hen zou hebben betast tijdens hun verblijf daar. Dat Van E. nu pas is aangehouden, komt volgens het OM doordat het onderzoek veel tijd in beslag nam. Of van E. meer slachtoffers heeft gemaakt is nog niet bekend, maar het OM onderzoekt dat en sluit niets uit.

Van E. werd al meerdere keren aangeklaagd. Hij werd verdacht van handtastelijkheden bij de evangelische gemeenschap Nehemia in Zwijndrecht en bij therapeutisch centrum de Neshoeve in Ridderkerk, die hij beide overigens oprichtte. Na aangifte van zes cliënten werd hij bij gebrek aan bewijs vrijgesproken. Hij werd wel ontslagen. Vorig jaar verscheen over Jedidja een kritisch rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Eveneens werd toen bekend dat Van E. ook verdacht wordt van fraude.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top