Finance

Menzis weigert borstkankerpatiënten bandage 

Borstkankerpatiënten die een thoraxbandage nodig hebben tegen vochtophopingen, krijgen deze steeds vaker niet vergoed van zorgverzekeraar Menzis. De verzekeraar gaat op de stoel van de behandelaar zitten, vinden patiëntenvereniging en huidtherapeuten. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Ook als patiënten een verwijzing van arts of therapeut hebben, kunnen ze sinds dit jaar door Menzis worden afgewezen, stelt de Borstkankervereniging. Dit terwijl thoraxbandages in het basispakket zitten.

 Volgens het AD heeft Menzis sinds dit jaar een strengere aanvraagprocedure voor compressiemiddelen, waaronder de thoraxbandages. Volgens de zorgverzekeraar was er "een wildgroei van leveranciers en tussenpersonen" en wist de verzekeraar niet "of een bandage echt nodig was".

Huidtherapeuten vinden het prima als er een check wordt uitgevoerd voordat tot vergoeding wordt overgegaan, maar zij zien dat patiënten met een pijnlijk oedeem nu onnodig lang moeten wachten, soms tot acht weken. Borstkankerpatiënten die bij andere verzekeraars zitten, krijgen de bandage nu nog zonder problemen, maar huidtherapeuten vrezen dat er snel meer het voorbeeld van Menzis zullen volgen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top