Vastgoed

Koelwatersysteem is gesprongen bij ADRZ in Goes

Bij het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes is maandagochtend een opslagvat van het koelwatersysteem gesprongen. Dit leidde tot wateroverlast in de voorkamers van de operatiekamers (OK) en een uitval van de koeling, maar de situatie is volgens het ADRZ inmiddels weer "onder controle".

Het ziekenhuis heeft een tijdelijke oplossing toegepast waardoor de koelcapaciteit operationeel kan blijven. Wel kan de temperatuur in het gebouw mogelijk oplopen, maar patiënten zullen volgens het ADRZ geen hinder ondervinden. Intern is een Operationeel Team geformeerd om de situatie te managen – met succes, volgens het ADRZ.

Het operatieprogramma was deels verplaatst naar Vlissingen, maar in de loop van de middag zijn de werkzaamheden in Goes weer hervat. Op de OK, Intensive Care en verpleegafdelingen kunnen patiënten mogelijk last hebben van de warmte. Afhankelijk van het weer kan de temperatuur in het ziekenhuis oplopen. De veiligheid van patiënten is niet in gevaar geweest, volgens ADRZ. Daarnaast is het hitteprotocol van kracht om patiënten van extra water en verkoeling te voorzien.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top