Finance

Doek dreigt te vallen voor oudste zorgboerderij

Zorgboerderij De Hondspol in Driebergen moet binnenkort sluiten wegens financiële problemen. Dat meldt RTV Utrecht. De zorgboerderij, die onderdeel is van de antroposofische zorginstelling Lievegoed, is één van de oudste zorgboerderijen van Nederland.

Op de Hondspol wonen acht mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast ontvangt de boerderij dagelijks tientallen cliënten op de dagbesteding. Volgens de organisatie zijn deze activiteiten niet meer rendabel nu de overheid wil dat meer patiënten in eigen thuissituatie zorg en ondersteuning krijgen.

Doortstart

Medewerkers willen nu proberen om de boerderij zelf te kopen, zo meldt RTV Utrecht. Betrokkenen hebben hier twee maanden de tijd voor. "Wij zijn op zoek naar mensen die mee willen financieren om de boerderij te kopen en dan willen we een doorstart maken in een veel kleinere vorm dan nu”, zegt medewerker Marcel Schoenmakers tegen RTV Utrecht. “Ik hoop dat er mensen zijn die een idee hebben over financiering, of op een of andere manier geld aan ons willen lenen."

Als het niet lukt om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, dan gaat het gebouw alsnog vanaf 1 oktober in de verkoop. In dat geval zullen de bewoners van de Hondspol zullen verhuizen naar zorgboerderij Nieuw Rijsenburg. Bij de zorgboerderij vallen geen ontslagen, het voltallige personeel gaat volgend jaar mee naar de nieuwe locatie. Wel krimpt Lievegoed het personeelsbestand met enkele tientallen formatieplaatsen in als gevolg van bredere financiële problemen bij de organisatie.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Marianne Waling-Huijsen

5 augustus 2015

Probeer crowdfunding, Ik wil graag een bijdrage leveren.

Top