HRM

Trappenberg stopt met activiteitentherapie

Revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen, onderdeel van Merem Behandelcentra, doekt de afdeling activiteitentherapie op. Door de maatregel komen negen medewerkers op straat te staan. Dat meldt dagblad de Gooi- en Eemlander.

Merem Behandelcentra kondigde in mei al maatregelen om de begroting voor 2015 sluitend te krijgen. Zonder ingrijpen stevent Merem af op een tekort van 3,4 miljoen euro. Tot nu toe werd er ingekrompen door natuurlijk verloop en herplaatsing. De organisatie ziet zich nu genoopt tot gedwongen ontslagen.

“Het is heel sneu en jammer voor de betrokkenen”, stelt bestuurder Gerard Hoogvliet in de Gooi- en Eemlander. “Maar je moet deze ingreep zien tegen de achtergrond van de grote veranderingen in de zorg die momenteel gaande zijn. Dit soort bezuinigingsmaatregelen troffen vooralsnog vooral de ziekenhuizen. Nu zijn ook de revalidatiecentra aan de beurt. We moeten de kosten in de zorg temperen. Het moet efficiënter. En soms betekent dit dat je als organisatie rigoureuze keuzes moet maken. Wij hebben er voor gekozen om te stoppen met de afdeling activiteitentherapie. Dat is een moeilijke, zware beslissing geweest.”

Pijnlijk

De reorganisatie heeft geleid tot onrust onder het personeel. Een anonieme betrokkene beklaagt zich in de Gooi en Eemlander over “onzorgvuldig en asociaal” optreden van Merem. Zo zou Merem medio februari enkele personeelsleden ontslag hebben aangezegd, terwijl in het sociaal plan is overeengekomen dat er tot eind 2015 geen gedwongen ontslagen zouden vallen.  

Hoogvliet beaamt in de Gooi- en Eemlander dat er fouten zijn gemaakt in het proces: “Wij betreuren dat en hebben dit zo snel mogelijk hersteld. We doen er nu alles aan om dit proces transparant en helder te laten verlopen en de medewerkers recht te doen. De uitkomst is uiteindelijk hetzelfde, hoe pijnlijk ook.”

 

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top