Tech

Health i Port nieuwe shirtsponsor FC Groningen

Health i Port is de nieuwe tenuepartner van FC Groningen voor het seizoen 2015/2016. Het nieuwe platform wil bedrijven en zorginstellingen bij elkaar brengen om kennis delen en samen te werken aan innovaties op het gebied van zorg, research en sportieve prestaties.

Health i Port is een initiatief van GGZ-instelling INTER-PSY en FC Groningen en zal ook verbonden zijn aan het nieuwe Topsportzorgcentrum dat in Groningen komt te staan. Daar zullen voor een groot publiek geavanceerde trainings- en opleidingsfaciliteiten beschikbaar zijn.

Twee thema’s staan centraal: gezondheid en vitaliteit enerzijds en sportmedisch advies aan de andere kant. Het Martiniziekenhuis, de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen en Siemens hebben zich eveneens verbonden aan het Topsportzorgcentrum.

Het complex zal ook dienen als trainingsfaciliteit voor alle (jeugd-)elftallen van FC Groningen en moet een impuls geven aan het topsportklimaat van FC Groningen op het gebied van sportwetenschap, medische/paramedische begeleiding en fysieke training.

Ook aan de mentale begeleiding en opleiding van topsporters is gedacht: ggz-organisatie INTER-PSY haakt aan bij Health i Port, zo is te lezen op de website van FC Groningen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top