ACTUEEL

Dienstenservice Tante Corrie failliet

De Rotterdamse dienstenservice voor ouderen Tante Corrie heeft medio juli faillissement aangevraagd. Door het faillissement verliezen zo'n twintig medewerkers hun baan. Ook is er geen werk meer voor de ruim honderd vrijwilligers.

Volgens een woordvoerder is Tante Corrie ten onder gegaan aan "een tegenvallende invulling van gemaakte afspraken met andere dienstverleners”. Tante Corrie werkte samen met onder meer zorgaanbieders Laurens, Antes, Middin en Pameijer.

Het bedrijf begon drie jaar geleden toen zorgorganisatie Laurens het initiatief nam om allerlei diensten mobiel aan te bieden, zoals een was-service, maaltijdservice en klussendienst. Enige tijd later werd het bedrijf verzelfstandigd en ging Tante Corrie bij meer seniorencomplexen aan de slag. De meest in het oog springende activiteit was de maaltijdwagen, die dagelijks op verschillende plekken in Rotterdam was terug te vinden.

Door zorg-ondersteunende diensten aan te bieden hoopte Tante Corrie de sociale netwerken van kwetsbare bewoners te versterken. Tante Corrie mikte daarbij op 11.000 verkooptransacties en 35.000 klantcontacten. Of deze daadwerkelijk zijn gehaald is niet duidelijk. In 2014 stond de maaltijdwagen zelfs enkele maanden helemaal stil door problemen met de vergunning.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top