ACTUEEL

RIVM krijgt duizend vragen over Chroom-6

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen weken van zo’n 2300 defensiemedewerkers ruim duizend vragen ontvangen over de gevolgen voor hun gezondheid van het werken met kankerverwekkende chroom-6-verf.

Dat meldt lokale omroep 1Limburg op basis van een nieuwsbrief van het RIVM. De vragen aan het RIVM gaan behalve over de blootstelling aan chroom-houdende verven ook over de normen voor, en het recht op, afdoende bescherming. Verder willen de vragenstellers meer weten over medische tests die een verband kunnen aantonen tussen het werken met bijvoorbeeld CARCverf en hun klachten. Tenslotte zijn er tal van vragen gesteld over de juridische aansprakelijkheid. Het RIVM heeft alle binnengekomen vragen gebundeld in tien categorieën.

Onderzoek

Na berichten over ernstige aandoeningen bij defensiemedewerkers die met de schadelijke verf gewerkt hadden, gaf minister Hennis het RIVM eind 2014 opdracht om een onderzoek te beginnen. Tot nu toe heeft het RIVM zich vooral beziggehouden met literatuuranalyse en het bestuderen van aangeleverde documentatie. Een zogeheten paritaire commissie, waarin naast vertegenwoordigers van defensie ook afgevaardigden van de vakbonden zitten, besluit binnenkort welke onderzoeksvragen het RIVM gaat beantwoorden en in welke volgorde. Het onderzoek wordt niet eerder dan in 2017 afgerond.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top