ACTUEEL

Zorginstellingen moeten griepvaccins delen

Zorginstellingen die minder dan 75 vaccins tegen de Mexicaanse griep nodig denken te hebben, moeten de overgebleven vaccins delen met andere zorginstellingen. Het ministerie van VWS heeft ze dat deze week gevraagd.

Afleverhoeveelheid

Het Nederlands Vaccin Instituut levert alleen  in hoeveelheden van honderd vaccins. “De overgebleven vaccins moeten anders worden weggegooid,”' aldus een woordvoerder van het ministerie van VWS. “Er wordt wel eens wat ongebruikt gelaten, maar op een totaal van tien miljoen bestelde vaccins is dat maar een klein percentage.”

Garantie vervalt

Volgens de woordvoerder gaat het om tien tot vijftien gezondheidsinstellingen die minder dan honderd vaccins nodig hebben om risicopatiënten en zorgpersoneel in te enten tegen het griepvirus. De vaccins mogen niet verpakt worden in kleinere hoeveelheden, omdat er maar één bijsluiter in het doosje zit. Zonder bijsluiter vervalt de garantie. Zo’n zevenduizend instellingen kunnen deze week vaccins tegen de Mexicaanse griep bestellen. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze nieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top