Tech

VUmc Hersentumorcentrum Amsterdam medisch partner MindApp

Het VUmc Hersentumorcentrum Amsterdam ondersteunt het laatste levensdoel van de terminale hersentumorpatiënt Frederik van den Broek. Het ziekenhuis wordt medisch partner van het project MindApp, zo maakt VUmc bekend.

Drie jaar geleden werd bij industrieel ontwerper Van den Broek (41) een hersentumor gevonden. De gedeeltelijk verwijderde tumor ging in mei dit jaar opnieuw groeien en bleek onbehandelbaar. De laatste weken van zijn leven besteedt Frederik aan een bijzonder doel: het ontwikkelen van een app, die dient als een persoonlijk assistent voor medepatiënten die door hun aandoening veel moeite hebben met de vaak gecompliceerde behandeling van een hersentumor.  

MindApp geeft niet alleen precieze informatie over de ziekte en behandeling, maar is ook een geheugensteuntje voor ziekenhuisafspraken en het innemen van de medicatie. Ook kan de app de communicatie met artsen ondersteunen, onder meer door het bijhouden van een persoonlijk medisch dossier.

Medische input

Om het 'brain child' van Frederik van den Broek te kunnen verwezenlijken is een bedrag van 70.000 euro nodig, dat door middel van een medisch crowdfundingplatformwordt ingezameld. Inmiddels hebben ruim 100 personen, bedrijven en organisaties al 30.000 euro gedoneerd, zo is te lezen bij VUmc.

Er wordt inmiddels gewerkt aan de technische voorbereidingen van de app, om deze straks in een zo kort mogelijke tijd te kunnen bouwen. Hierbij is de medische input van een gespecialiseerd ziekenhuis van groot belang. Neurologen, oncologen en gespecialiseerde verpleegkundigen van het VUmc Hersentumorcentrum Amsterdam hebben nu aangeboden hun kennis en ervaring ter beschikking te stellen om de app te helpen ontwikkelen en te testen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top